Halvard Hasseløy: -Back to Basic!


-Vi må tilbake til utgangspunktet. Vi har gjort det for komplisert. Gud ønsker at vi skal gå inn i bønn, men dette er ikke et tungt bud, det er et tilbud og en mulighet. Vi må Back to Basic som man sier på engelsk.

Halvard Hasseløy taler til en fullsatt sal på Bless lørdag 15. januar. Det er åpent i møtet og Halvard orienterer om misjon før han starter med selve forkynnelsen. Vi får se en kort video fra Ukraina. På søppeldynga har Halvard sin menighet og de menneskene han hjelper. Her er det stor nød, men det omfattende hjelpearbeidet gir mat til 4000 barn hver dag.

Halvard forteller om hvordan han selv ble møtt av Gud. Han var aldeles ikke noe prakteksemplar før han ble frelst.

-De kristne var redd for meg. Jeg tømte en gang en stor gammel søppeldunk og tredde den over hodet på en kristen fyr. Deretter begynte jeg å slå løs på ham. Han ble livredd, forteller Halvard på sin humoristiske måte.
-Men fire gamle bestemødre begynte å be til Gud for meg. Og bønnen virket, ikke lenge etterpå ble jeg frelst.

Halvard legger i vei og forkynner både på russisk, engelsk og norsk. Han er et fyrverkeri av optimisme og kraft.

-Når vi ber, arbeider englene. Dette er som å grave i jorda. Vi utretter noe når vi ber. En dame jeg kjenner hadde gitt opp etter mange år i bønn, men på nattet så drømte hun at englene sluttet å grave når hun sluttet å be. Dermed fikk hun ny kraft og bare et par uker etterpå ga hele hennes familie seg over til Herren.

Mange stanset også igjen etter møtet for å ta en kopp kaffe og slå av en prat. Og juniorene solgte misjonsvafler til inntekt for misjonen. På dette vaffelbordet betalt de fleste mye mer enn det vaflene kostet. Og midlene kommer fattige til hjelp.

Comments are closed.