Egon Falk: -Se jeg gjør noe nytt


-Kanskje du synger om gamle dagers vekkelse, men den kommer aldri. Gud gjør nemlig alltid noe nytt. Vi er begrenset av tiden, men Gud er evig.

Vi er på årets første møte på Bless og Tanzaniamisjonæren Egon Falk forkynner evangliet. Salen er nesten helt full og folk koser seg over forkynnelsen. Den hyggelige dansken forteller at han opprinnelig kommer fra Bornholm og at han reiste til Afrika første gang i 1974, men etter noen harde år bestemte han seg for aldri mer reise til Afrika.

Salen får se en kort film om møter på grensen til Burundi. Stedet ligger i ødemarken, det er langt til nærmeste landsby. Likevel er det tusenvis av mennesker. Noen har gått over 165 km, forteller Egon.

-Se, jeg gjør noe nytt, leser Egon fra profeten Esaias bok.

-Jeg har aldri møtt Frank, likevel nådde en av mine bøker til denne forbryteren som hadde en dom på 30 år i et fengsel i Tanzania. Vi deler nemlig ut bøker til de som blir frelst og en av disse havnet inne i det grusomme fengselet. Vi kommer aldri inn der, vi har prøvd mange ganger, men fengslene er lukket for vestlige besøkende.
Det lyser av øynene til den sympatiske dansken når han forteller på norsk vestlandsdialekt om sine opplevelser i Tanzania.

-Det skjedde noe nytt med Frank, han ble frelst ved å be frelsesbønnen som sto i boka han hadde fått. Jeg fikk plutselig et brev stemplet av fengselsmyndigetene og jeg ble nesten engstelig. Brevet var fra en som het Frank som fortalte at han trengte en Bibel. Alt Frank visste om kristendom var det han leste i Bibelen vi sendte ham. For 3-4 år siden fikk vi plutselig en SMS undertegnet Frank og er det en ting som er sikkert så er det at de ikke har mobiltelefon i fengslene i Tanzania. Mannen var på mirakuløst vis blitt benådet og nå spurte han om hva han skulle gjøre med en demonbesatt som han hadde møtt utenfor fengselet. Bruk Jesu navn, skrev jeg til ham og like etterpå svarte han at det virket.

Egon har et langt liv i tjenesten for Herren. Han forteller at han har holdt over 300 store kampanjer i Tanzania.
-En maler må kunne male, en snekker snekre og en predikant må kunne preke. Men jeg har opplevd at Gud gjør flest mirakler etter mine mest rotete prekener. Jeg undret meg over dette, men Gud svarte meg tydelig: “Jeg kan gjøre dette helt uten deg”.

Flere var framme til forbønn og mange hender ble løftet under lovsangen. I det hele så var det en flott start på året denne lørdagskvelden på Bless.

Neste uke kommer Halvard Hasseløy og da blir det nok en festkveld på Bless.

Comments are closed.