Besøk til Centrumkyrkan Falun

Mens teltmøtene i Fredrikstad pågikk for fullt, reiste Samson Kisemei og Jan-Lorang Brynildsen til Falun for å delta på en misjonskonferanse som ble arrangert av Centrumkyrkan Falun. Gjennom mange år har familien Grønberg som nå er bosatt i Falun arbeidet i Loitokitok i Kenya. Gamlemor Grønberg som nå er 85 år, har kjent Samson siden han var 2 år gammel. Familien Grønberg etablerte også pinsemenigheten i Loitokitok hvor det i dag samles omkring 1.000 mennesker til møte hver søndag og hvor faren til Samson; Daniel Kisemei er pastor. De har også bistått i arbeidet med å bygge opp skoler og sykehus i masaiområdene.

-Det var med stor forventning at vi denne gang reiste til Falun som ligger ca. 50 mil fra Fredrikstad, forteller Jan-Lorang.
Vi hadde inngått avtale med pinsemenigheten om at Samson skulle være hovedtaler under misjonskonferansen 10. – 12. september. Centrumkyrkan i Falun ligger sentralt i Falun by og er tilknyttet til Pingst-samfunnet i Sverige og har ca. 250 medlemmer.

Jan-Lorang forteller at Samson prekte med stor iver i møtene både fredag, lørdag og søndag, og de opplevde Guds nærvær på en sterk måte. På fredag kveld talte Samson ut fra Matteus kap 6 vers 7 om å søke først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt dette i tilgift. Lørdag kveld og søndag formiddag forkynte han om oppdraget vårt (drive misjonsvirksomhet både hjemme og ute) og nødvendighet av å være fylt av den hellige ånd. Han oppfordret folket til å ikke gi opp, men stå trofast i den tjenesten som Gud har satt oss i. Flere mennesker søkte frem til forbønn for fornyelse i sine liv. Mange mennesker ble også inspirert av vekkelsesduften som preger Fredrikstad i disse dager og Jan-Lorang vitnet frimodig om at 13 mennesker hadde blitt frelst under teltkampanjen i løpet av de 2 første ukene. Flere uttalte at vi i Norge må be om at denne vekkelsesduften også smitter over på folket i Sverige.
Jan-Lorang Brynildsen

-En av sønnene til Grønberg som heter Dan fortalte om Kenya og arbeidet med stor iver, fortsetter Jan-Lorang. Det er ikke vanskelig å forstå at flere i Falun har hjertene sine i Kenya og blant folket der. Jeg oppdaget fort at Samson var meget godt kjent og likt blant mange i menigheten og at alle skulle ha et ord med ham. Både unge og eldre fortalte at de ventet på neste gang de skulle få muligheten til å reise ut til Kenya og få være der i det underfulle landet.

-Fantastiskt roligt att ni som församling där i Fredrikstad stöttar Samson i hans arbete i Kenya! Gud skall välsigna er! Falun och Fredrikstad kan kanske ha ett samarbete när det gäller Loitokitok, vi har det ju redan, hadde Dan Grøberg sagt til Jan-Lorang.

-På et av møtene fikk jeg anledning til å presentere det arbeidet som Bless driver i Kenya med Samson som evangelist. I den forbindelse inviterte jeg pinsemenigheten i Falun til å samarbeide med Bless i fremtiden. Pastor Lars-Erik Axenstedt tok denne utfordringen rett etter møtet og sier at det er klart vi må ha en avtale med dere i Norge som sikrer oss at Samson kommer hit til Sverige når han er hos dere.
Samson Kisemei forkynner

Samson og Jan-Lorang var begge oppglødde når turen tilbake til Norge begynte. Etter en lang nattlig kjøretur uten å kræsje med skogens dyr, ble Samson kjørt direkte til flyplassen for så å reise tilbake til Kenya etter 5 flotte uker i Norge/Sverige.

Vi var begge enige om å be inderlig for arbeidet både i Kenya, Norge og Sverige slik at vi opplever videre vekst og fremgang, forteller Jan Lorang til slutt.

Comments are closed.