Grasrota reiser seg –Fellesbønn for Fredrikstad


-Vi er ofte samlet i sosiale hyggelige samlinger, men i kveld er vi samlet for å jobbe, var åpningsordene til Torbjørg Ileby denne kvelden.
I underkant av tretti personer var samlet for å be for byen vår. Vennene hadde besøkt ordføreren og fått en liste med syv punkter over de viktigste behovene. Barnevakten sliter med mange ny barn hver måned,
sosialomsorgen har mange rusmisbrukere som sliter, innvandring, kriminalitet og ensomme eldre var noen av de viktige punktene som var ført opp på bønnelista.

De siste tre år har det vært samlinger en mandag hver måned med felles bønn for Fredrikstad. Selv i sommermånedene går møtene videre. Samlingene foregår i de forskjellige menighetene og mandag 4. oktober var altså turen kommet til Bless.

-Dessuten har vi en rusmisbruker på møte i kveld som ønsker forbønn, fortsatte vår ivrige søster.

Flere gikk dermed ned for å be for gutten som likte seg veldig godt på dette bønnemøtet. Han vil nok snart bli frelst. At det nytter, det visste han. Han kjente flere som hadde sluttet tvert med rus etter å ha blitt kristne.
Det ble et møte ladet av Guds atmosfære og den Hellige Ånds nærvær. Flere kom fram og kom med bønnebegjær og korte vitnesbyrd.

-En eldre dame er søkende, hun har ønsket en samtale, vi tror hun ønsker å bli frelst nå, fortalte en dame.

-Vi vitner i fengselet og siste gang var det en som tok imot Jesus, fortalte en annen.

-En dame som er bønnebarn ringte plutselig og ønsket å bli frelst, kom det fra en tredje.

Det virket som grasrota blant de kristne i byen nå reiser seg til bønn og kamp for byen. Det var rett og slett en stor opplevelse å få være med på et slikt bønnemøte for første gang.

-Vi har mange eldretreff og hyggelige samvær, men min bønn er at de må bli frelst, fortalte en dame som virkelig hadde nød for mennesker hun omgås.

Det ble også sunget noen lovsanger, men fokuset var hele tiden bønn. Mot slutten ble det inndeling i grupper på fem og fem personer slik at flere kunne åpne seg å være med eller å få lagt fram sine bønnebegjær i et mindre forum.

-Gjør mandagsbønnemøtene godt kjent i din menighet, var oppfordringen som sto på lappen vi fikk utdelt.
Det blir spennende å følge utviklingen videre av dette åndelige arbeidet.

Comments are closed.