Vi går igjen til Herrens hus

Det ble en meget gledelig beskjed fra helseministeren sist torsdag. Møter blir igjen tillatt fra 7.mai men med visse restriksjoner bl.a. maks 50 personer og 1m avstand mellom hver bortsett fra ektepar osv. For oss på Bless så var beskjeden nærmest optimal forholdene tatt i betraktning. Vi ønsker derfor alle velkommen til lørdagens møte kl 19 hvor Jan Brynildsen taler og hvor Svein fra Asker har med gitaren og tar noen sanger. Jan og Svein kommer til å si litt om misjon.

I disse dager skulle vår kjære bror og masai Samson Kisemei vært blant oss, men dette var som kjent umulig. Dermed går vi glipp av flere spennende møter i både Sverige og i Norge og økonomisk blir dette en utfordring for oss. I tillegg så er situasjonen prekær i Kenya og sultne mennesker kommer til Samson og Betty og ber om mat til seg og barna. Dette er virkelig ille. Heldigvis var det mye regn sist vi var nede i Kenya, men avlingene er enda ikke kommet inn i større mengder enda. Men pga virussituasjonen er store deler av Kenya lukket ned. Følgende av dette vet vi ikke riktig enda, men det er helt klart dramatisk. Noen har sikkert sett kenyanerne i gatene rope til Gud mens de ligger på kne. La oss være med dem i bønn.

Også i India hvor vi har mange kjente er situasjonen dramatisk. Våre venner der (Stephen, Israel og Nelson) deler ut mat på hvert sitt sted til fattige pastorer som nå mangler mat og inntekt. Pga streaming på facebook og utstrakt bruk av sosiale medier så har vi nå fått enda bedre kontakt med våre venner i Kenya, India, Israel, osv. Dette betyr at vi nå blir berørt av det som skjer. Men altså, i Kenya er nå situasjonen dramatisk i Kunchu hos Samson og vi sender derfor noe penger allerede tidlig denne uken i forkant av offeret nå til lørdag. Så vær så snill vær med å støtt din menighet og misjonen så godt du kan. Gud velsigne deg. Vi samler fortsatt inn klær til Ukraina, så fort vi har fylt lageret med klær så kommer det trailere fra Open Heart og henter dette. Så på Bless har vi mange ting som skjer og vi er stolte av å være en misjonsmenighet som kan bety noe for andre mennesker på andre steder.

Vi tror ikke det kommer flere enn 50 personer nå til lørdag, men gjør det det så må vi stenge dørene når dette antallet er inne i lokalet. Skulle det være stor tilstrømning (ja, vi tror jo på en vekkelse etter karantenetiden) så må vi finne andre løsninger. Muligvis kan det da bli flere møter samme dag, møte søndag eller andre ting. Vi ønsker å være så fleksible som mulig og kommer til å endre ting underveis. Streaming av møtene kommer til å fortsette, men foreløpig kun siste del av møtet (typisk sang og preken). Ting blir noe annerledes, men ikke mye. Vi tror nemlig Gud kommer til å gjeste oss på en spesiell måte når vi nå starter opp.

Ansvarlig arrangør er Bless KF.  Eldstebrødre Steinar Guthu, Erik Wold, Thor Ivar Grønli er ansvarlig for møtet og at alle pålegg fra FHI blir fulgt. Ledelsen må også være i stand til å redegjøre for hvem som har vært på møtet i ettertid ved kontroll/forespørsel fra myndigheter. Det blir selvfølgelig ingen håndhilsing eller håndspåleggelse, men “si bare et ord så blir min dreng helbredet” for å sitere skriften. Ingen kafe etter møtet. Hold avstand og følg vanlige gjeldene pålegg.

Velkommen, menigheten er deg og meg. Bli med å løft Herrens navn høyt!

Comments are closed.