For sent til korøvelsen

Denne utrolige historien kom jeg over mens jeg leste på et nettsted som vanligvis bortforklarer myter og overnaturlige hendelser. Men når det gjelder denne historien så bekreftet de at dette faktisk hadde funnet sted. Historien er som følger.

Korøvelsen i West Baptist Church i Beatrice, Nebraska i USA begynte alltid kl 19:20 på onsdag kveld. Men den 1 mars i 1950 kl 19:25 eksploderte bygningen og vegger falt ut. Eksplosjonen forårsaket at en radiostasjon i nærheten sluttet å sende og flere glassruter i bygningene omkring ble knust. Om noen hadde vært i bygningen ville det fått katastrofale følger. Men ingen av korets 15 medlemmer ble skadet. Alle var nemlig forsinket av forskjellige tilsynelatende naturlige årsaker. Var dette tilfeldigheter eller var det et guddommelig inngrep? Historien vil alltid være knyttet til dette stedet og fortsatt snakker man om mirakelet denne kvelden i Beatrice.

På ettermiddagen hadde pastor Walter Klempel satt i gang gassfyren og gjort alt klart for kveldens korøvelse. Sangerne pleide å komme omkring 19:15 og det var kaldt i lokalet den ettermiddagen. Da Pastor Klempel var klar til å dra den kvelden viste det seg at kjolen til hans datter var blitt møkkete og at hans kone dermed måtte stryke en kjole til henne.

Ladona Vandergrift var student og hadde et geometrisk problem hun måtte løse i hjemmeleksen. Hun visste at øvelsen begynte presist, men hun ble hjemme for å gjøre ferdig oppgaven.

Royena Estes var klar til å dra, men bilen ville ikke starte. Så hun og søsteren ringte til Ladona Vandergrift og ba henne plukke dem opp på veien. Men Ladona hadde sitt geometriske problem som hun måtte løse så de måtte vente på henne.

Mrs Leonard Schuster skulle ankommet kl 19:20 sammen med sin unge datter Susan, men denne ettermiddagen måtte Mrs Schuster dra til sin mors hus og hjelpe henne med å planlegge et misjonsmøte.

Herbert Kipf  hadde egentlig god tid, men kom over et viktig brev som han hadde glemt å svare på. Han gjorde derfor ferdig brevet før han dro til øvelsen.

Det var en kald kveld og stenografen Joyce Black følte seg bare litt lat og ble i sitt varme hus litt lenge før hun gjorde seg klar til å dra.

Kona til maskinisten Harvey Ahl var borte og han måtte derfor ta seg av sine to gutter. Han ville ta dem med seg til menigheten, men når han så på klokken så viste det seg at han allerede var for sent ute til å rekke øvelsen.

Pianisten Marilyn Paul hadde planlagt å komme en halv time før de andre. Men etter middagen hadde hun sovnet og da hennes mor vekket henne kl 19:15 var hun for sent ute.

Moren til Marilyn var kor leder og skulle dra sammen med sin datter, men det var ikke enkelt å få vekket datteren denne ettermiddagen.

De to studentene Lucille Jones og Dorthy Wood var naboer og dro alltid sammen til korøvelsen. Lucille lyttet til et radioprogram som varte til 19:30 og hun ville absolutt få med seg sluttet av programmet før hun dro. Dorthy måtte derfor vente på henne.

Kl 19:25 hørtes en kraftig eksplosjon over hele Beatrice. West Side Baptist Church gikk i luften. Veggene falt ut og taket av tungt treverk falt rett ned. Men på grunn av møkkete kjoler, et brev, et geometrisk problem og en bil som ikke startet så var alle kormedlemmene forsinket. Brannvesenet mente at eksplosjonen skyltes feil i et gassrør på utsiden av bygningen og dette hadde forårsaket en eksplosjon i fyren. Det er vanskelig å bestemme sannsynligheten for at dette kunne skje, men selv om vi antar at det var en fjerdedels sjanse for at hver enkelt skulle komme for sent så tilsvarer det 1 til 1 milliard. Sangerne reflekterte over hendelsen i etterkant og vurderte de tilsynelatende tilfeldige hendelsene. Hvilke detaljer kunne de egentlig si var Guds verk? Kanskje forteller denne historien oss noe om Guds omsorg og plan for oss i det daglige. Jesus sier i sin misjonsbefaling at ”Se, jeg er med dere alle dager

Comments are closed.