Bibelskole -en drøm har blitt virkelighet

CCavsldamDSC02427

-Jeg hadde en visjon allerede i 1986 om å starte en bibelskole i dette området, forteller Daniel Kisemei. Daniel er far til Samson og han var en av de aller første masaier som ble frelst i området.

Etter 25 år er denne drømmen blitt virkelighet ved hjelp av et samarbeid mellom oss på Bless og Pinsekirka i Ålesund. Det er vanskelig for oss å sette oss inn i hva dette betyr for menighetene og for pastorene i området rundt det store Kilimanjarofjellet. Under vårt besøk så var vi med på en stor avslutningssermoni for bibelskolestudentene.

Første kullet på bibelskolen som vi startet i august 2011 ble avsluttet 26. april 2013 med 27 uteksaminerte bibelskolestudenter hvorav 24 menn og 3 kvinner. Av disse 27 har 24 fått oppleve at Jesus på en mirakuløs måte har åpnet deres øyne slik at de kan lese bibelen. Flere av dem kan ikke lese noe annet enn masaibibel. Dette medførte at det måtte lages spesialopplegg når eksamener skulle gjennomføres. Lærerne måtte lese oppgaven for dem siden de ikke klarte å lese selv, men lese i bibelen klarer de helt utmerket.

CCavslja

Dette ble en høytidsstund for alle. Bibelskolestudentene var kledd i drakter som vi forbindelser med uteksaminering fra høyere utdanningsinstitusjoner og tilsvarende var lærerne og rektor kledd.

Tilsammen 1100 – 1200 personer var samlet og flere hadde kommet fra menighetene som disse pastorene tilhører. Alle var i feststemning. Det var sang, taler, høytidelige overrekkelser av vitnemål og det var gaver i mange varianter.

Dagen avsluttet med middag til alle som hadde kommet.

Sponsorene representert ved Liv Hilde og Einar fra pinsekirka i Ålesund og Jan fra Fredrikstad var hovedgjester og alle ba om at vi skulle velsigne våre menigheter og våre givere tilbake.

Det er et stort behov for å utdanne pastorer i hele masailand slik at de kan være i stand til å lære sine menigheter det som står skrevet i Bibelen. Vi starter med andre kull på bibelskolen i august 2013 med 25 nye studenter. Ingen av disse har tidligere gått på skole.

CCavsloversiDSC02412 CCavslprekstDSC02413

 

Comments are closed.