Mektig budskap av Ove Marcelind

– Jeg etterlater dere ikke farløse, jeg kommer til dere, leste Ove Marcelind fra Joh 14:18 på møtet i kveld.
Dette var første gang som Ove besøkte oss på Bless, men han kjente flere fra lang tid tilbake.

-Godt å se deg bror, du er fortsatt den samme, sist vi var sammen på møte var vel på 70-tallet, sa Ove mens han pekte på en av de tilreisende som hadde kommet på møtet etter å ha sett annonsen til kveldens møte på Facebook. Det var forresten flere som hadde kommet på møtet pga den to dager gamle Facebooksiden som Bless nå har satt opp. En broder fortalte til og med at dette var første gang han var på Bless. Han har bodd i byen i mange år, men enda ikke fått besøkt  oss, men pga Facebook hadde han tatt turen til Bless. Det er sannelig nye tider, og man kan gjøre seg mange tanker om ny teknologi, men kveldens møte ble på en måte et møte av det gode gamle slaget.

ove-marcelind-1

– Adam og Eva visste ikke hva smerte var, forklarte Ove i sin delvis oppskrevne preken.
– De visste heller ikke hva fred var siden det ikke fantes ufred. Heller ikke kjente de ensomhet eller de kontraster som vi opplever.

Ove la vekt på opprettelsen etter syndefallet som skjedde da Jesus døde på korset.

-Vår far i himmelen går oss i møte. Han er ikke sint på oss eller ønsker å refse oss. Som foreldre elsker sin nyfødte til tross for at barnet gråter hele natten og bleier må skiftes, slik elsker Gud oss uansett hvem vi er og hva vi har gjort.

Menigheten lyttet til den intense forkynnelsen og nærmest sugde til seg hvert ord som vår svenske bror talte. Det ble lovprisning og forbønn på slutten av møtet. Ove hadde kjørt fra Göteborg for å besøke oss og etter møtet satte han seg i bilen og kjørte hjem igjen. Vi tror at Ove Marcelind lik oss alle dro fra møtet med glede.

Comments are closed.