78 frelst i møtekampanje på skole

-Det er helt vanlig at man har en tre dagers møtekampanje ved kenyanske skoler en gang i året, forteller en svært så blid Samson til oss.
-Andre uken i juni så var det en weekend med møter på et sted kalt Kimana. Vi kaller det “Weekend Challenge”.

Kimana ligger på slettene i masaienes område like før den lille byen Loitokitok hvor Samson og hans familie bor. Kimana High School er en skole som myndighetene driver. Den ble bygd på 1980-tallet av SIDA (svensk versjon av NORAD) i samarbeid med den lokale pinsemenigheten i Loitokitok. Vi har passert dette området flere ganger med bil under våre besøk i området. Kimana ligger like ved tettstedet Isinet hvor Bless Evangelic Ministries BEM har bygget en kirke for lokalbefolkningen. Samson forteller at dette er en god skole om man sammenligner med de andre skolene i områdene rundt Loitokitok.

-Det er 480 studenter i Kimana, forteller vår ivrig masaipredikant. Det var herlige møter og 78 studenter bestemte seg for å følge Jesus denne helgen.

Studentene på skolen kommer fra forskjellige samfunnslag. Over 90% er masaier. De fleste er fattige, noen er svært fattige.

-Jeg er innom skolen innimellom. Noen av jentene som vi hjelper går på denne skolen. Men nå for en drøy uke siden så var det altså møtekampanje på skolen. Studentene er i alderen 14-20 år og det var alvorlige og sterke møter. Det var som himmel på jord, fortsetter Samson.

Comments are closed.