Smil midt i prøvelsene

– Prøvelsene gjør oss sterke, de gjør oss kloke og vise, forkynte Hanne Sørmo lørdag 9. juni. Om ikke jeg hadde gått gjennom en hard rehabilitering i over 3 år så hadde jeg ikke kunnet hjelpe de nyfrelste som går gjennom avrusing, forklarte den frimodige søsteren mens forsamlingen lyttet til det som ble sagt.

Hør hele prekenen til Hanne Sørmo:


 

Det ble en flott kveld på Bless denne lørdagen. Allerede under de første sangene så gikk hender i været og mennesker begynte å prise Gud høylytt. Innledningsordene handlet om Jesus som er i går og idag den samme. Dette fikk vi virkerlig oppleve denne kvelden. Juniorene var framme og sang og menigheten var med. Det låt faktisk veldig godt og det var flere av dem som debuterte med musikkinstrumenter denne kvelden, mens de unge jentene sang i hver sin mikrofon. Et herlig ungt kor.

Allerede før vennene fra Evangeliesenteret slapp til så trengte en mann seg fram og fortalte at han brant med et vitnesbyrd. Mannen som het Børre fortalte om hvordan han var helt på bunnen for få år siden. Han hatet alt som het kristendom, men likevel hadde Gud en plan med hans liv. Fra kriminalitet og narkotika har han nå fått et helt nytt liv. Vi var alle grepet av dette fantastiske vitnesbyrdet om hva Jesus kan gjøre.

Flere slike vitnesbyrd kom når vennene fra Varna sang og vitnet. Vi er takknemlige over å få være med på hva den levende Gud gjør midt i blant oss her i Østfold. Vi har mye å takke Gud for.

Hanne Sørmo har vært her før, men det var første gang undertegnede hørte henne. Dama var full av energi og sjarme. Hun smilte herlig og hadde et synlig overskudd av energi, sikkerhet og trygghet. Hun preket om prøvelser, sønderknuselse og motgang, men dette ga ingen demper på atmosfæren i møtet. Tvert imot så bredte smilene seg over hele forsamlingen og vi fikk god undervisning om hvordan nettopp prøvelser gjør noe med våre liv. De istandsetter oss for nye oppgaver.

-Vi får lønn for prøvelene, forklarte Hanne.
-Det er helt annerledes enn i verden. Dette er annerledes land, omvendt land. Her gir vi for å få, vi dør for å leve og vi får lønn for prøvelsene.

Hanne avsluttet med ordene fra Jakobs brev. “Salig er den mann som holder ut i prøvelse, for når han har stått sin prøve skal han få livets krone”.

Comments are closed.