Fra mareritt til frelse

Daniels liv var blitt et mareritt og han led av forfølgesesvanvidd og hadde ofte mareritt. Han følte han sto ved helvetes avgrunn og at djevelen var klar til å dytte ham ned. Flere ganger var han nær ved å dø, men Jesus hadde en annen plan.

Daniel fra Randers i DanmarkJeg vokste opp i et godt kristent hjem og mine foreldre tok meg med på møter hver lørdagkveld. Dette likte jeg faktisk godt. Da jeg var 12 år fikk jeg jobb som avisbud og ikke lenge etter begynte ting å skje. På ruten jeg gikk hendte det jeg passerte biler som var åpne. Det var på den måten jeg begynte å stjele. Jeg husker at jeg stjal mobiltelefoner,og i og med det er en del år siden var de ganske dyre den gangen.

Men det stoppet ikke med det og jeg stjal stadig flere og flere ting som jeg kom over. Alt fra klær til briller og cd’er. Jeg solgte varene som ble stjålet og det tok ikke lang tid før jeg ble oppdaget. Skolens ledelse samt min lærer hadde lange samtaler med meg og de konkluderte med at det meste jeg fortalte var løgn.

Min mor ble meget bekymret og fortvilt over meg og hun undret seg over at jeg ikke hadde dårlig samvittighet for det jeg utførte.

Etterhvert ble jeg kjent i hele den lille byen vi bodde i og folk snakket bak vår rygg. Dette var spesielt vondt for mine foreldre. Så gikk veien veldig galt videre; jeg begynte å drikke alkohol og gå på fester i en altfor ung alder. I begynnelsen visst ikke mine foreldre noe om det, men det ble oppdaget og de klarte ikke å styre meg. Dette resulterte i at jeg jeg måtte flytte inn på et hjem for unge og belastede ungdom i Randers. Nå gikk det ennå lenger nedover og jeg fikk raskt dårlige venner. Her debuterte jeg med både hasj og piller som amfetamin. Dette syntes jeg var så bra for jeg følte en slags glede ved det, i hvertfall i begynnelsen.

Da jeg bare var 15 år startet ennå noe nytt i mitt liv. Jeg ble en mellom mann i salg av dyre jakker og på den måten kom jeg i kontakt med lederen for Cerberus, som i dag heter Hells Angels (Engler fra helvete). De krevde ti jakker av meg, noe jeg visste at jeg ikke kunne skaffe. Jeg var veldig redd i den tiden og når jeg ser tilbake holdt Gud sin hånd over meg.

Senere ble jeg kastet ut av ungdomshjemmet fordi de fant spor av hasj i mine urinprøver. I denne tiden bodde jeg mest på gata. Dette var et vanskelig liv for jeg hadde med tiden fått mange uvenner som var etter meg. Dette på grunn av dumme ting jeg hadde gjort. Etter mye om og men flyttet jeg hjem igjen. Jeg prøvde gjentatte ganger å slutte med hasj, men jeg var blitt veldig avhenig og måtte ha det hver dag. Jeg klarte bare ikke slutte!

Mitt liv var blitt et mareritt og jeg led av forfølgesesvanvidd og hadde ofte mareritt. Jeg følte jeg sto ved helvetes avgrunn og at djevelen var klar til å dytte meg ned. Flere ganger var jeg nær ved å dø, men jeg tror at Jesus hadde en annen plan med meg og sendte engler for å passe på meg.

Det at mine foreldre aldri gav opp å fortelle meg om Jesus gjorde at det ble tent et lite håp i min sjel. Kanskje kunne det være en redning for meg? Jeg deltok etterhvert på et husmøte, men jeg følte liksom inegting i begynnelsen. Etter talen skulle vi trekke hvert vårt ”mannakorn”, en liten lapp med et bibelvers på. Mitt ord ble Johannes 14.23: ”Jesus svarte og sa til ham: Om noen elsker meg vil han holde fast ved mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme til Ham og ta bolig hos Ham”. Det føltes som om det var Jesus selv som talte til meg. Dette vekket meg virkelig og jeg fikk et sterkt behov for å lese mer. Jeg fant fram min Bibel som jeg ikke hadde lest i på meget lenge. Det neste ordet jeg fikk var Johannes 3.3 der Jesus sier: ”Ingen kan se Guds rike om han ikke blir født på ny”. Det var da jeg fattet en beslutning! Jeg gikk så på et møte der jeg bestemte meg for å gi hele livet mitt til Jesus.

Fra den dagen skjedde det noe jeg ikke kunne klare selv! Jeg mistet all lyst på hasj og alkohol! Videre ordnet Jesus med det meste. Jeg fortalte mine gamle venner om min vidunderlige Jesus og etterhvert forsvant de gamle vennene fra meg. Jeg fikk nye venner og nye vaner. Jesus gjorde livet mitt nytt og i dag har jeg fått den beste VENNEN man kan ha og en stor ny familie. Nå vet jeg at jeg vandrer i Guds fullkomne plan for meg. For et spennende liv det er!

Hilsen Daniel Olstrøm fra menigheten i Randers.

Comments are closed.