Skulle preke, men fikk hjerteinfarkt

JanHelsvigForsamling

-Det skjedde for 4 dager siden, fortalte Jan Helsvig på møtet på Bless. Det var egentlig kona som skulle på en undersøkelse på Rikshospitalet. Men på venterommet på sykehuset fikk jeg plutselig voldsomme smerter i brystet og kunne nesten ikke snakke.

Det var meningen at Jan Helsvig skulle tale på Bless i kveld, men pga denne hendelsen så fikk det holde med en hilsen og et vitnesbyrd fra vår bror som har opplevd mye med Gud opp igjennom årene. I Sandefjord driver de en menighet som de har startet for 20 år siden og der har de opplevd stor framgang. Den siste tiden har hele menigheten søkt mer inn i dette med helbredelse å gjøre. De har følt at Gud har kallet dem inn i en dypere tjeneste på dette området, men så skjedde det altså at pastoren selv ble syk.

-Vanligvis vil ikke kona til hverken sykehus eller lege og det er egentlig jeg som må mase for at hun skal komme seg av gårde. Denne gangen så foreslo jeg faktisk det motsatte, nemlig at vi skulle droppe denne turen inn til “Riksen”. Jeg ble derfor overrasket når kona fastholdt at vi skulle reise inn på sykehuset, fortalte Jan Helsvig.

– Når smertene kom ble jeg raskt tatt hånd om, jeg var et øyeblikk borte også, men jeg fikk rask behandling. Hjertekirurgene var faktisk ledig to etasjer under meg noe som visstnok er svært uvanlig. Dermed ble livet mitt reddet og det sto om minutter. Når det gjelder konas undersøkelse så var den faktisk blitt kansellert uten at vi hadde fått greie på det, forklarte en forundret Jan Helsvig.

Vår kjære broder fra vestfold var blitt utskrevet fra sykehuset dagen før dette møtet og det var derfor utrolig at han kunne komme på møtet i slik form like etter en slik opplevelse og operasjon. Dette var på alle måter en annerledes opplevelse og historie enn det vi vanligvis hører. Herrens veier er tydeligvis uransakelige, det var iallefall få i salen på Bless som regnet dette som tilfeldigheter. Jan Helsvig var tydelig preget av det som hadde skjedd, men han frydet seg i Herren sammen med oss og så fram til en herlig tur til Kenya i misjonens tjeneste. Vi ba inderlig til Gud for vår bror i kveld. Vi håper alt går bra og at turen til Kenya sammen med oss kan fullføres. Alt tydet iallefall på det i kveld.

Når det gjelder resten av møtet denne lørdagskvelden så er det bare å si at i kveld var himmelen åpen. Salen var full av mennesker som priste Gud og koste seg i den Hellige Ånds atmosfære. Thor Ivar Grønli forkynte et herlig budskap som nådde inn i menneskers hjerter. Stor salvelse var over vår eldstebror som talte om at “Vi må videre” ut fra Israels vandring ut i fra Egypten. Vi takker også spesielt for alle de hyggelige tilbakemeldingene vi fikk fra de som var på Bless for første gang i kveld. For oss i ledelsen er dette en stor oppmuntring og vi tror Gud kommer til å gjøre store ting iblant oss i tiden framover. Vi må videre!

 

Comments are closed.