Klær på vei til Ukraina

UkrainasekkOF

Vi har i flere år samlet inn brukte klær til Ukraina. Med jevne mellomrom så kommer det en trailer og henter tøyet som vi har samlet inn. Øivind Flaten i forgrunnen og Wenche Wold inne i traileren og resten av den store dugnadsgjengen bar hundrevis av sekker inn i den store semitraileren i kveld. En liten innsats denne kvelden gjør at hundrevis eller kanskje tusenvis av ukrainere får varme klær og sko denne vinteren. Sjåførene fra Ukraina snakket ikke så godt engelsk, men vi forsto at de skulle innom mange menigheter og steder i Norge slik at hele tre trailere vil gå fullastet til Ukraina om noen dager.

Ukrainabil

Hjelpen formidles gjennom Halvard Hasseløys organisasjon Open Heart og det var en blid Halvard som vi hadde på telefonen.

-Tusen takk for hjelpen, det er meget stor nød i Ukraina, forteller Halvard på telefon.

Halvard Hasseløy har viet mesteparten av sitt liv til det ukrainske folk som nå opplever stor nød og problemer i kjølevannet av krigen som pågår.

Tusen takk til alle som har gitt klær til Ukraina, det har vært en fantastisk giverglede og innsats fra mange som vi ikke engang vet hvem er. Det har jevnt og trutt strømmet inne med sekker fulle av klær. Om noen har brukt tøy så er det bare å kjøre det opp til oss på Bless i Stabburveien 4. Når vårt lager er fullt sender vi en ny forsyning nedover til Ukraina. Bilene til Open Heart går flere ganger i året så hjelpen kommer raskt fram.

Ukrainasekker

Comments are closed.