Misjonsreiser våren 2015

UnderTreeKenya

Det er en meget stor interesse for misjon blant oss på Bless. Vi støtter fast et stort arbeid blant masaiene i Kenya, vi samler klær og støtter Open Heart i Ukraina og dessuten en rekke mindre prosjekter gjennom besøkende forkynnere og andre kontakter som vi måtte ha. Flere av vennene på Bless er også engasjert i diverse andre misjons- og hjelpeorganisasjoner. Vi ønsker å være til inspirasjon og hjelp for alle som på ulike måter driver misjon og ønsker å hjelpe mennesker. Hvert år drar flere av oss på misjonsreiser for å se til arbeidet som foregår, men også for å delta på møter og kampanjer.

I år har flere ønsket å være med på reise til Kenya for å se arbeidet til Bless Evangelic Ministries. Denne turen blir samtidig med avslutningen på masaibibelskolen i Loitokitok. Vår misjonsansvarlig Jan Brynildsen skal ha med seg flere nye venner blant annet fra Vestfold, på denne turen. I tillegg skal noen av oss til India for å ha kampanjer i flere byer i Sør-India i påsken. Siden en afrikansk kvinnelig predikant blir med til India, og et indisk ektepar blir med til Kenya, blir det et spennende møte med forskjellige kulturer. Dermed har disse turene blitt et skikkelig puslespill, men her er en grov oversikt over våre reiseplaner for denne våren.

I påsken reiser Erik Wold og to andre til India, og vi kommer hjem igjen like etter påske. Denne turen blir fra 26. mars til 7.april.

Thor Ivar reiser også til India samtidig sammen med sin svigerfar og en kenyansk søster som bor i Nairobi. Disse blir med på hele Indiaturen hvor det blir kampanjer, seminarer, besøk på barnehjem og mye annet. Thor Ivars følge fortsetter derfra til Kenya hvor han også tar med seg datteren til Nelson og hennes mann til Kenya. Dette unge indiske ekteparet har lenge hatt et ønske om å besøke Afrika, og de har bedt om at Herren må åpne noen dører for deres tjeneste. Her er det altså mange spennende multikulturelle møter. I Kenya har de nesten aldri sett kristne indere, og i India er det svært sjeldent det kommer afrikanske predikanter. Det er med andre ord veldig spennende når Guds mangfoldige familie møtes i enhet i troen på Jesus.

Fra Norge reiser Jan Brynildsen og flere andre til Kenya fra 10. til 20. april. Erik har da kommet hjem og blir med på møtene hjemme på Bless etter påske. I Kenya møter Jan og hans team Thor Ivar og teamet hans, som allerede har vært i Kenya noen dager på dette tidspunktet. Det er flere høydepunkter på denne turen. Avslutningsdagen for bibelskolen (graduation day) er en meget stor hendelse for hele lokalsamfunnet i Loitokitok. Denne høytidsdagen blir 17.april. To dager senere skal det åpnes et nytt menighetsbygg på grensen til Tanzania. Dette har blitt mulig ved hjelp av gaver til misjonen på Bless. Vi ser store frukter av midlene vi får inn, og vi gleder oss over den økende misjonsinteressen. Pinsemenigheten i Ålesund har også vært med oss i bibelskoleprosjektet, og representanter fra Sunnmøre kommer også til å slutte seg til det etter hvert store teamet i Kenya.

Dette var mange detaljer selv om dette bare er en grov oversikt. Vi har (håper vi) full kontroll, men vær med å be til Gud for det som skal skje. Det hele ser ut til å bli en eneste stor festreise, men vi vet mange ting kan skje og det er store endringer i både India og Kenya så be for våre venner i disse land.
Ta kontakt med oss om du ønsker mer informasjon eller om du ønsker å være med på misjonsreiser i framtiden.

DaapKenyaJan AAFriluft

Comments are closed.