-Vi bygger kirke her, sier Jan Brynildsen

Bilde_tre_under_menighet_Jan_nov14

Har akkurat kommet hjem fra noen herlige dager i Kenya. Mye varme både i luften og blant de mange menneskene som jeg har møtt disse dagene. Dette forteller Jan-Lorang Brynildsen og fortsetter:

Jeg opplevde på lørdag å være med på en graduation party sammen med ca 500 masaier. Jeg var den eneste hvite menneske tilstede, men følte meg ikke ensom av den grunn. Det var sang, taler og selvsagt også forkynnelse. Dette var rett og slett en uforglemmelig opplevelse.

I tillegg til å gjør mye annet ble det også møter søndag, mandag, tirsdag og onsdag. På mandag reiste vi langt ut i busjhen til et sted hvor jeg neppe hadde overlevd en hel dag. Veldig varmt og tørt og ikke en do som en hvit mann kan bruke – hvordan overlever mennesker ute i slike omgivelser. Jeg skjønte fort at disse menneskene var svært fattige. Når vi skulle drikke te, hadde de kun 6 kopper som gikk på omgang – jeg var svært forsiktig med å drikke og spise her og var veldig glad for at jeg hadde rikelig med vann med meg. Det er på dette stedet vi skal bygge et nytt kirkebygg for penger som er innsamlet mens Samson var i Norge i september. Frem til nå har de holdt møter under ett tre og det kan være så mange som opptil 150 mennesker tilstede på møtene inkludert barn. Selv om de var fattige på jordiske ting, så var de ikke fattig i åndelig forstand. De sang, danset og det var en utstråling fra disse menneskene som er vanskelig å forestille seg uten å ha vært der. Vi opplevde Guds nærhet på en spesiell måte både her og i møtene ellers. Jeg har lyst til å nevne at på dette stedet hadde det ikke regnet på lang tid og området var veldig preget at det. Dyrene hadde begynt å dø, så vi ba spesielt om det måtte begynne å regne. Allerede dagen etter fikk vi melding om at det hadde regnet samme kveld. GUD HØRER BØNN.

Det blir tur til Kenya igjen i april. Da med avslutning av bibelskolen klasse 2 og åpning av kirkebygget.

Comments are closed.