Varna, juniorer og velsignelse

Det var fullt hus av både store å små lørdag 12. november på Bless. Dette var et møte med mange innslag og møtelederen.  Ole Martin var tilbake med gitaren og ledet menigheten i allsang og lovsang. Ole gir som vanlig mye av seg selv og menigheten ga respons ved å reise seg og prise Gud i begynnelsen av møtet. På de første radene satt Varna bibelskole og vennene fra Evangeliesenteret. De var med oss og priset Herren. Det er mye bønn i møtene for tiden og mange åpner seg i lovprisningen.

I dette møtet var det noe for både store og små. Innslaget med juniorene og barna ble innledet ved at vår evige barne og juniorarbeider Bjørn Hofmo kom inn med en hvit kappe og sitt karakteristiske hvite skjegg. Han var nemlig hyrde og bak seg kom det mange barn utkledd som sauer. Da den ene sauen kom bort og havnet under pianoet så klarte den gode hyrde å finne sauen med litt hjelp fra lille Hanna Billett i salen. Juniorene sang og leste skriftsteder om velsignelsen, og dette passet nemlig veldig bra siden det var barnevelsignelse denne lørdagen.

Det var ikke mindre enn tre små som skulle velsignes. Med besøk fra salvede besteforeldre så fikk de små skikkelig forbønn. I forbindelse med barnevelsignelsen så ble det lest om en kvinne i Gamle Testamentet som ga sitt bønnesvar tilbake til Herren.Det var fra historien om Hanna og Profeten Samuel som ble utvalgt av Herren til å salve selve kong Saul.

Etter hvert så ble det tid for vennene fra Evangeliesenteret. De imponerte igjen med sine sanger og sine vitnesbyrd. De to svenske “brødrene” Alan og Michael ga hvert sitt gripende vitnesbyrd om hvordan de vokste opp sammen i Jønkøping, men at de nå er sammen etter å ha funnet Herren. Michael fortalte gripende om hvordan han fikk brev fra politiet i Jønkøping hvor de gratulerte ham med det nye livet som han på mirakuløst vis har fått. Guttene og jentene har opplevd livets skyggesider, men det er utrolig å se hvordan Jesus har forvandlet deres liv. Med seg hadde de også dagens predikant, Rolf Pettersen, som forkynte rolig med sin sørlandsdialekt. Budskapet til broderen var om enken og Elias fra Kongebøkene. Det var fantastisk å høre alt hva vår bror har opplevd med Herren. Han la også vekt på bønnen og ga eksempler fra sitt liv. Hans mor ba nemlig mye til Gud.

– Mora mi ba så de hørte det langt nedover gata og tanta mi ba på kjøkkene slik at serviste knuste, fortalte Rolf.
-Jeg er derfor bønnebarn og Gud hørte min mors bønn. Jeg hadde ingen planer om å bli evangelist, men Gud hadde andre planer, forkynte Rolf Pettersen til alle de fremmøtte.

 

 

 

 

 

Comments are closed.