Birger Økland lever fortsatt

På NRK sine nettsider og i flere aviser kan man i dag lese om situasjonen til bedehusene i Norge. I en alder av 87 år kjøpte Birger Økland et bedehus, men nå må han selge forteller avisen. Jeg reagerer når jeg ser navnet til Birger Økland og bildet av ham. Er det mulig at Birger fortsatt lever?

Det året jeg giftet meg altså for 33 år siden så ble nemlig Birger syk. Han fikk svulst i hjernen og den vokste slik at alt håp var ute. Birger ble bare sittende apatisk en stol uten å kunne gjøre rede for seg. Naboene kom og tok farvel med ham, Birger gjorde opp huset og arven slik at alt var klart for skjebnen han snart skulle møte. I sin fortvilelse lovet Birger Gud, at om han ble helbredet, skulle han ha møter i Haugesund hver uke om så han å kona skulle være alene på møtene. Og det utrolige skjedde, under et enkelt bønnemøte midt i uka skjedde plutselig underet. Birger ble helbredet, fullstendig helbredet og startet straks opp med jevnlige møter i Haugesund. For ca 20 år siden var jeg og talte på et møte han arrangerte i menigheten sin i Haugesund. Det var da allerede lenge siden den mektige helbredelsen. Birger kjørte rundt i sin bil uten sikkerhetsbelte, noe han hadde legeerklæring til å gjøre. Vi lo og gliste og Birger øste ut om sine mange opplevelser med Herren. Jeg var forundret over at han fortsatt var frisk.
Så dukker han altså opp i avisene igjen i en helt annen sammenheng. Altså omtrent 20 år siden sist jeg så ham. Jeg tar opp telefonen og ringer. Birger husker meg igjen.
– Joda, det er 33 år siden nå Erik, forteller han meg. Jeg kjører fortsatt bil og er i form, men jeg orker ikke presset med å ha ansvar for menigheten. Sist jeg skulle spille trekkspill og tale flippet jeg helt ut, ler Birger på sin gode herlige måte.

Birger ber meg hilse alle kjente før vi avslutter samtalen. Historien om Birger Økland er helt unik. Tenk hvordan Gud kan snu en håpløs situasjon. Og det Gud gjør, det holder. Det viser i alle fall denne historien om Birger Økland fra Hordaland.

Comments are closed.